Händelser/Ärende 2013/2014/2015

 

Onsdagen den 9 Jan kl 16.48 larmas vi ut på en trafikolycka på gamla vägen där en bil kört av vägen och genom ett staket. delar utav staketet flög genom ett fönster och satte sig i en garderobsdörr. ingen person skadas fysiskt i olyckan.

Fredagen den 25 Jan kl 18.31 larmas vi ut på en soteld vid marknadsplatsen. folk hade sett lågor ur skorstenen men när räddningsstyrkan kom till platsen var det endast glöder som kom ur den. styrkan rensar skorstenen från sot och glöder och kan sen återvända hemåt.

Onsdagen den 6 feb kl 07.52 larmas vi ut på ett automatiskt brandlarm på vittsjö skola. Ingen brand utan utlöst av varm ånga.

Lördagen den 23 mars kl 17.31 larmas vi ut på ett automatiskt brandlarm i idrottshallen där det var ett gäng som använde bastun och det av nån anledning kommit öl i bastuaggregatet som då orsakat rökutveckling troligtvis. ingen brand alltså.

Söndagen den 24 mars kl 00.29 larmas vi ut på ett utsläpp farligt ämne mellan vittsjö och bjärnum. en tankbil har kört in i ett räcke och dess tank gått sönder. sanerar platsen.

Tisdagen den 26 mars kl 09.49 larmas vi ut till björkholm på en gräsbrand där ett område på ca 6000 kvadratmeter bränns av.

Måndagen den 13 maj kl 16.26 larmas vi ut på ett automatiskt brandlarm på ett boende där något mindre hade brunnit och gjort att detektorerna gett utslag. dock ingen större brand.

Lördagen den 18 maj på förmiddagen blir en del av oss i vittsjö kallade till den stora branden i flåssmyr i Åsljunga. Branden bedömms som mycket svårsläckt och det kan dröja innan den är släckt helt.

Lördagen den 27/7 kl 15.07 larmas vi ut på en förmodad skogsbrand i Boalt men det var eldning i kontollerad form trots eldningsförbud.

 Onsdagen den 31/7 kl 02.07 larmas vi till höjalens vandrarhem på ett automatiskt brandlarm. tekniskt fel.

Tisdagen den 27 aug kl 16.49 larmas vi ut på en förmodad brand i villa på värngatan. visar sig dock vid framkomst att det rörde sig om kontrollerad eldning. vikten av att kontrollera vad som sker visar sig här då denna utryckning av 3 stationer var helt onödig.

Tisdagen den 3 sept kl 14.34 larmas vi ut på en brand i en husbil bakom ICA på Kvarngatan. husbilen blir totalförstörd i branden och även en parkerad bil som stod nära blir skadad av strålningsvärmen från den övertända husbilen. Ingen människa kom till skada i branden.

Måndagen den 18 november kl 14.38 larmas vi ut till en förmodad lägenhetsbrand i centrala Vittsjö. väl framme möts vi av innehavaren av lägenheten som själv släckt ner branden på spisen. kvarglömd träbricka på varm spis. vädrade ut röken och åkte sedan hem igen.

Onsdagen den 20 november kl 17.28 larmas vi ut på en trafikolycka i centrala Vittsjö vid korsningen Lv 117 och kopparslagaregatan. påkörning bakifrån. personen i den påkörda bilen fick ont i nacken och dom i den påkörande bilen avvek från platsen enligt inringaren till SOS.

Måndagen den 25 nov kl 16.46 larmas vi ut till en trafikolycka på markarydsvägen (LV 117)mellan lastbil och personbil. personbilen påkörd bakifrån och föraren i personbilen klagade över nack och ryggsmärtor.

Onsdagen den 27 nov kl 19.02 larmas vi ut på ett automatiskt brandlarm på Bra plast. Ingen brand. tekniskt fel. Personal på plats som mötte upp direkt.

Lördagen den 14 dec Kl 13.50 larmas vi ut på mindre brand utomhus. visar sig vara kontollerad eldning men att ansvarig lämnat platsen en liten stund. Efter kontakt med "eldaren" släckte vi ner och återgick hemåt.                                         

2014

1. fredagen den 24 Jan kl 21.06 larmas vi ut på ett automatlarm på allaktivitetshuset på hårsjövägen 9. Någon hade roat sig med att trycka in en larmknapp. onödiga larm dessa, som är kostsamma och gör att 2 samhällen står utan resurser för en eventuell skarp händelse i ca en timmes tid.

2. Tisdagen den 4 feb kl 13.43 larmas vi ut på en trafikolycka vid ICA, där en person blivit påkörd av en traktor. Personen vaken under hela räddningsarbetet och fördes till sjukhus för skadorna han fick. Väg 117 avstängd under hela tiden så det blev långa köer i byn.

3. Tisdagen den 22 Apr kl 07.16 larmas vi ut på en trafikolycka på väg 1890 Snärshult/Havraljunga. Viltolycka, Personbil-Älg. 4 pers i bilen. 2 st var ute ur bilen vid framkomst och 2 kvar i bilen. Alla följde med till sjukhus för kontroll, några med nacksmärtor. Älgen avlivades på plats.

4. Söndagen den 18 maj kl 22.18 larmas vi ut på ett automatiskt brandlarm på solhäll där det visar sig att det brunnit i en gardin. Branden var släckt men rummet fortfarande rökfyllt när vi kom till platsen. fläkt för att vädra ut röken sattes in och senare även rökätare. Hade varit en mindre brand tidigare under dagen men det larmades vi inte ut på. polis tillkallades också.

5. Onsdagen den 28 maj kl 18.14 larmas vi ut på ett automatiskt brandlarm på Solhäll. Denna gång var orsaken en nytänd cigarett. båda styrkorna kunde snabbt återgå till sina respektive stationer.

6. Söndagen den 1 jun kl 17.46 larmas vi ut på ett automatiskt brandlarm på Solhäll som utlösts av mindre brand i gardin. dock snabbt släckt av arbetande personal på plats. utrymningen funkade bra. En fläkt sattes in i aktuellt rum för att vädra ut rök. Larmade styrkor kunde rätt snabbt återgå till respektive station.

7. Ytterligare ett larm denna söndag får vi åka ut på Kl 19.58. Denna gång är det en bilbrand som vi larmas ut på uppe på Spelvägen. En mindre bil som stod intill en lastbrygga fattade av okänd anledning eld. snabbt släkt och larmade styrkor kan även denna gång återgå rätt snabbt till respektive station.

8. Tisdagen den 3 jun kl 09.11 larmas vi ut på ett automatiskt brandlarm på medborgarhuset. rökutveckling från ett bastuaggregat var orsaken denna gång. vädrade ut röken och återgick till station igen.

9. Söndagen den 8 jun kl 18.26 larmas vi ut till en trafikolycka, singel på väg 1875 Vittsjö-Röke. En personbil har väjt för ett rådjur och kör ner i diket och på en telefonstolpe. Inga fysiska skador på föraren. dock en del mtrl-skador på bilen. Vägen blockerad under räddningsarbetet.

10. Fredagen den 27 jun kl 16.23 larmas vi ut till getahålan där det ska ha uppstått rökutveckling/brand efter ett blixtnedslag, väl på plats hittas inget utan att det troligen rörde sig om vegitationen var varm och vattenånga steg från det. Enbart bjärnumsstyrkan åkte dit.

11. Måndagen den 7 jul kl 09.42 larmas vi ut på ett automatiskt brandlarm på Skansenhemmet. utlöst pga matlagning. ingen brand.

12. Tisdagen den 8 jul kl 16.34 larmas vi ut på ett automatiskt brandlarm på skolan där det utlöst av okänd anledning på solstrålen/montessori. ingen brand.

13. Måndagen den 18 aug kl 02.37 larmas vi ut på brand i säng/sängkläder på verumsvägen i Vittsjö. släckt vid framkomst men mycket rök kvar. fläkt sattes in för att få ut resterna av röken.

14. Onsdagen den 20 aug kl 02.34 larmas vi ut på ett automatiskt brandlarm på vandrarhemmet ute vid Höjalen. Ingen brand. Alla var ute ur byggnaden när vi kom fram. mycket bra gjort tycker vi.

15. Lördagen den 27 sept kl 07.00 blir 3 st från värnet inringda till den villabrand som rasar i Gammalstorp, Farstorp. jobbar med eftersläckning där i 8 timmar. Villan är totalskadad.

16. Lördagens andra uppdrag inkommer vid 23 tiden på kvällen/natten. Då larmas vi ut på en trafikolycka ute vid golfbanan där en bil väjt för ett djur och gått av vägen och voltat. ligger på taket när styrkan kommer fram och föraren är ute ur bilen. personen åkte in för kontroll på sjukhus.

17. Lördagen den 29 Nov kl 18.18 larmas vi ut till en brand i villa på Lehultsvägen. Brunnit vid/omkring en braskamin i huset. Branden släkt med en pulversläckare och alla ute vid Räddningstjänstens framkomst.

2015

1. Lördagen den 17 jan kl 06.47 larmas vi till markarydsvägen 7 på brand i fristående byggnad. Brinner i sopkärl. snabbt släckt.

2. Lördagens andra larm inkommer kl 17.42 då ett automatiskt brandlarm utlöser på skolan. oklar anledning. ingen brand.

3. Tisdagen den 10:e feb får vi inringt ett uppdrag ute i Boalt där en herre arbetat i skogen och fallit. oförmögen att ta sig därifrån för egen maskin. vi åker ut med 2 man och bistår mannen med hjälp att komma på fötter igen och hem.

4. Senare samma kväll får vi ut igen med 2 för att bistå hemtjänsten med bärhjälp.

 5. Söndagen den 15:e feb kl 16.56 larmas vi ut på brand i byggnad hässleholmsvägen 2 "Godsmagasinet/stickspåret"Det brann på baksidan av byggnaden uppe på bryggan. Rådiga förbipasserande dämpar branden med en pulversläckare som gör att branden inte blir så omfattande. Polis på plats för teknisk undersökning när släckningen var avklarad.  

6. Torsdagen den 5/3 kl 07.11 larmas vi ut på utsläpp farligt ämne(drivmedel)på Ekstigen. sanerar platsen och använder absol för att få upp det som runnit ut.

Den 14/4 åker 3 killar från oss ner till bjärnum under natten för att bistå deras styrka med hjälp vid en villabrand.

7. Onsdagen den 13/5 kl 01.01 larmas vi ut på ett automatiskt brandlarm på Offason AB. ingen brand. utlöst av varm vattenånga från duschrum.

8. Torsdagen den 4/6 kl 11.23 larmas vi ut på en trafikolycka uppe vid Furuliden och Offason på väg 117. 2 personbilar i sidokollision. inga personskador.

 

9. Lördagen den 13/6 kl 21.32 larmas vi ut på brand i byggnad på solhäll. brand i säng. branden snabbt släckt av rökdykarna från Bjärnum.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)