Om oss

Vi är idag 9 brandmän (varav) en kvinnlig i Vittsjö. Nytt foto kommer strax här.

Vi har våra vanliga jobb som vi går till och har som huvudjobb, men vi bär en minicall alltid med oss , så om larmet går så sticker dom som kan och är inom tidsramen 5 min från stationen ner till brandstationen och byter om till brandkläderna och i bilen och iväg.

Har i runda tal någonstans mellan 20-30 larm per år av olika sort. Allt från automatiska brandlarm till hisslarm, olika typer av trafikolyckor, alla former av bränder, gräsbrand, skogsbrand, lägenhets och villabrand, etc. Vattenlivräddning med båt, islivräddning, Åker dock ej på KEM-olyckor då vi inte har den utrustning eller utbildning. det åker Hässleholm och Perstorp på då dom är väl utbildade inom den typen av olycka.

Vi övar 2 gånger i månaden, en ordinarie som vi "ska" göra och en övning som vi själva anordnar.

 

Våran utrustning är bland annat en släckbil,en scania LB 81 från -79,(som förhoppningsvis byts ut inom snar framtid). En terrängbil, Nissan King Cab -91. Räddningsbåt med motor, och en stor motorspruta som vi hänger efter vår terrängbil om den behövs vid larm. Vi har andningskydd i bilen(Rökdykningsaggregat) men vi får inte utföra ren rökdykning själva utan det gör styrkan från Bjärnum när dom kommer fram. Då har vi serverat dom med ett sk slangsystem för rökdykning, så kan dom i stort sett bara ta slangen och gå in för ev livräddning, genomsökning, invändig släckning.

Stationen i Bjärnum larmas alltid också till de larm vi åker på då dom alltid har manskap i jour.

 

Vi använder idag radiosystemet "Rakel" som är helt digitalt. Har dock en del radio kvar med "gamla S-70" bandet kvar men dom används nästan inte alls längre.   

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)